Πέμπτη, 29 Μαρτίου 2012

Ο κήπος της ΠερσεφόνηςΤο νηπιαγωγείο υποδέχτηκε την άνοιξη με τον μύθο της Περσεφόνης

Σε μια πανέμορφη, καταπράσινη περιοχή της Σικελίας, χτισμένη πάνω σε λόφο, βρίσκεται η Έννα.  Εκεί έπαιζε η Περσεφόνη, Κόρη του Δία και της Δήμητρας, παρέα με τις Νύμφες. Μέσα στην πλούσια βλάστηση οι κοπέλες μαζεύανε λουλούδια. Το δάσος αντηχούσε χαρούμενα τραγούδια, και ο ήχος από τα νερά των πηγών γινόταν ένα με τα γέλια των κοριτσιών.
Μια μέρα, ενώ έτρεχε στο δάσος και έπαιζε, την είδε ο Πλούτωνας και την ερωτεύτηκε παράφορα για την ομορφιά της. Σε συνεννόηση με το Δια άρπαξε την Περσεφόνη, την πήγε στον Κάτω Κόσμο και την έκανε γυναίκα
του.

Η Δήμητρα, θέλησε να γυρίσει η κόρη της πίσω ενώ ο Πλούτωνας επέμενε να την κρατήσει στον κάτω κόσμο. Χρειάστηκε να μεσολαβήσει ο Δίας για να δώσει μια λύση και να συμβιβάσει τον Πλούτωνα με τη Δήμητρα.

Έτσι…

Τους έξι μήνες του χρόνου, η Περσεφόνη ζούσε στα έγκατα της γης και περνούσε το καιρό της με τον άντρα της τον Πλούτωνα. Η Δήμητρα τότε δεν επέτρεπε σε κανέναν ανθό να ξεπροβάλει, δείχνοντας έτσι το καημό της για την απώλεια της κόρης της.

Τους υπόλοιπους μήνες του χρόνου, η Περσεφόνη ζούσε με τη μητέρα της. Η γη τότε ήταν ανθισμένη και δεχόταν με ευχαρίστηση τους καρπούς των ανθρώπων…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου