Τρίτη, 20 Μαρτίου 2012

Έκθεση δεινόσαυρων “Dino Jaws”Το νηπιαγωγείο της Καραμέλας
συναντά τους δεινόσαυρους
Εδώ και καιρό η ομάδα των νηπίων με συντονίστρια την Κ. Πανάγου εργάζεται

πάνω σε σχέδιο δράσης που αφορά στους δεινόσαυρους. Τα παιδιά έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το θέμα και δούλεψαν πάνω σε αυτό σε πολλά επίπεδα (εικαστικά και γνωστικά).
Παράλληλα επισκέφτηκαν την  έκθεση του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας του Λονδίνου που φιλοξενείται στην Αθήνα , στον εκθεσιακό χώρο, που διαμορφώθηκε ειδικά στον 4ο όροφο του The Mall Athens.

«Πώς ζούσαν οι δεινόσαυροι; Τι έτρωγαν; Και πως τα γνωρίζουμε όλα αυτά;» είναι μερικά από τα ερωτήματα με τα οποία ήρθαν αντιμέτωπα τα παιδιά κατά την επίσκεψη τους.


Παράλληλα, είδαν ενδιαφέροντα ομοιώματα απολιθωμάτων, άγγιξαν εκθέματα, είδαν επιστημονικά ευρήματα και δέκα θεαματικά animatronics υψηλής τεχνολογίας.


Τα παιδιά συνέλεξαν πληροφορίες για τον «κακόφημο» σαρκοφάγο T.Rex και τον Baryonyx μέχρι τον φυτοφάγο Iguanodon.


«Ολοι γνωρίζουν ότι ο T.Rex ήταν σαρκοφάγος, αλλά ποιος ξέρει τι έτρωγε ο Baryonyx;», λέει η Δρ. Αντζελα Μίλνερ του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας του Λονδίνου, προσθέτοντας ότι «ο επισκέπτης μπαίνει σε ρόλο ερευνητή μελετώντας νύχια, έντερα ακόμη και περιττώματα, χρησιμοποιώντας τις ίδιες τεχνικές που χρησιμοποιούν οι επιστήμονες, προκειμένου να ανακαλύψει τι έτρωγαν οι δεινόσαυροι».
Περισσότερες πληροφορίες για την έκθεση μπορείτε να δείτε εδώΔεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου