Παρασκευή, 11 Μαΐου 2012

Μια νύχτα στο.. σχολείοΠώς είναι το σχολείο τη νύχτα; Πώς είναι οι αίθουσες όταν παιδιά και νηπιαγωγοί βρίσκονται στα σπίτια τους; Σε ποιο πλευρό κοιμάται ο φίλος, η φίλη μου, και έχει άραγε κάποιο αγαπημένο κουκλάκι για συντροφιά;Χωρίς σχολική τσάντα αλλά με υπνόσακους, τα παιδιά φτάνουν στο σχολείο.
Η χαρά και η ανυπομονησία τους μεγάλη...Έφερα μαζί και ένα "παρεάκι"

Εγώ για εσένα κι εσύ για εμένα
Ένας κύκλος κλείνει

Η Καραμέλα, έχει καθιερώσει εδώ και πολλά χρόνια, με το κλείσιμο της κάθε σχολικής χρονιάς μια βραδιά αποχαιρετισμού για τους «απόφοιτους» του σχολείου μας.

Αποχαιρετισμός ανάμεσα σε φίλους που μοιράστηκαν μαζί πολύ σημαντικές στιγμές της ζωής τους. Ανάμεσα στα παιδιά και τη νηπιαγωγό τους που μαζί της κατάφεραν τα δύσκολα να τα κάνουν εύκολα.


Φυσικά το σπουδαίο αυτής της βραδιάς, που είναι μια ολόκληρη διανυκτέρευση στο σχολείο είναι ο αποχαιρετισμός προς την προσχολική ηλικία.
Το κλείσιμο ενός κύκλου και η ολοκλήρωση όσων ερεθισμάτων έχει λάβει το κάθε παιδί στη διάρκεια της χρονιάς με στόχο να αποτελέσει το σοφό μέλος μιας κοινότητας:

  • Να διαπραγματεύεται τις σχέσεις του.
  • Να συνομιλεί και όχι να φλυαρεί
  • Να εστιάζει και όχι απλά να βλέπει
  • Να γεύεται και όχι απλά να τρώει
  • Να οσφραίνεται και όχι να μυρίζει.


Βραδινά παιχνίδια στην αυλή

Όνειρα, στο σχολείο....

Έτσι λοιπόν και φέτος, ανάμεσα σε όλα τα σχέδια εργασίας που θα ολοκληρώσει το τμήμα του νηπιαγωγείου , προετοιμάζουμε και την  διανυκτέρευση που θα πραγματοποιηθεί το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Μαϊου. 

Δείτε περισσότερα για τη φετινή διανυκτέρευση*Το δημοσιευμένο φωτογραφικό υλικό, είναι απο παλαιότερες διανυκτερεύσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου