Δευτέρα, 25 Φεβρουαρίου 2013

Όταν ο αέρας, γίνεται μουσική…Θεματική ενότητα αέρας. Οι φυσικές επιστήμες, αγαπημένη θεματολογία των παιδαγωγών, αγαπημένη και των παιδιών. Ένα από τα πολλά μονοπάτια της γνώσης που ακολουθήσαμε, ήταν αυτό της μουσικής…Τα παιδιά ήρθαν σε επαφή με τα μουσικά όργανα τα οποία για να λειτουργήσουν χρειάζονται την αναπνοή μας (πνευστά). 

Ο μουσικός του σχολείου μας , Γιώργος Χαρωνίτης παρουσίασε διαδραστικά το παραμύθι της Γιάννας Μυράτ «Για πάντα μαζί».


«Το φλάουτο και το κλαρινέτο παίζουν μαζί σε μια ορχήστρα και είναι οι καλύτεροι φίλοι. Τους αρέσει να κάνουν βόλτες στο δάσος, να απολαμβάνουν τη φύση και να την ευχαριστούν χαρίζοντάς της τις όμορφες μελωδίες τους.
Μια κακιά μάγισσα όμως ζηλεύει πολύ και κάνει τα πάντα για να χωρίσει τους αγαπημένους φίλους. Στέλνει τον άνεμο, τη βροχή, τη ζέστη... όλα τα στοιχεία της φύσης για να τους πολεμήσουν. Σε αυτές τις δύσκολες στιγμές θα εμφανιστούν οι καλές νεράιδες του δάσους και θα κάνουν τα πάντα για να τους βοηθήσουν»


Τις δράσεις που έλαβαν χώρα στο σχολείο, ακολούθησε η επίσκεψη στο Μουσείο Λαϊκών Οργάνων

Τα παιδιά, ήρθαν σε επαφή με τα παραδοσιακά πνευστά μουσικά όργανα.Στο τέλος, μαζί με όλες τις πληροφορίες που συγκέντρωσαν, έπαιξανπολύ  με την αναπνοή τους και απέδωσαν εικαστικά τα ερεθίσματα που δέχτηκαν.

1 σχόλιο: