Δευτέρα, 1 Απριλίου 2013

Αναπτύσσοντας τη φαντασία και τη λογική των παιδιών 

«Οι θέσεις και οι στάσεις των γονιών
ως παράγοντες διαμόρφωσης και ανάπτυξης
της Φαντασίας και της Λογικής των παιδιών τους».
Τετάρτη 10 Απριλίου ώρα 19:00Η «Καραμέλα» έχει την χαρά και την τιμή, να φιλοξενεί τον μαθηματικό κύριο Άρη Μαυρομμάτη*, σε μια συνάντηση-διάλεξη για γονείς και εκπαιδευτικούς.

Η μαθηματική και η γεωμετρική σκέψη, αποτελούν βασικό κομμάτι της ύλης της προσχολικής ηλικίας. Είναι μέρος της παιδαγωγικής, που επεξεργάζεται έννοιες οι οποίες συμπληρώνουν το γνωστικό υπόβαθρο των παιδιών αυτής της ηλικίας.
Αυτό που θα μας παρουσιάσει ο κύριος Μαυρομμάτης, είναι πώς το περιβάλλον των παιδιών (έμψυχο- άψυχο) μπορεί να σταθεί αρωγός στην ενίσχυση της Φαντασίας και της Λογικής.
Σας περιμένουμε λοιπόν την Τετάρτη 10 Απριλίου, στις 7 το απόγευμα στον χώρο της Καραμέλας για να δούμε πώς τα Μαθηματικά  πλέκουν την φαντασία, τις σκέψεις και τις λέξεις.

·         Απαραίτητη  η δήλωση συμμετοχής στο τηλέφωνο 2102581204
Είσοδος ελεύθερη

*Σύντομο Βιογραφικό:


Ο Άρης Μαυρομμάτης έχει σπουδάσει Μαθηματικά. Είναι καθηγητής στην Εθνική Εστία Επιστημών και επιστημονικός σύμβουλος στο Μουσείο Ηρακλειδών. Κύριο αντικείμενο του είναι η έρευνα, η οποία εστιάζεται στην προσέγγιση των Μαθηματικών εννοιών μέσα από αλληλεπιδραστικά αντικείμενα και την Τέχνη. Έχει δημοσιεύσει σε ελληνικά και ξένα επιστημονικά περιοδικά και έχει συμμετάσχει σε συνέδρια με κριτική επιτροπή με περισσότερες από 30 εργασίες. Έχει δώσει πολλές διαλέξεις με κύριο αντικείμενο τα Μαθηματικά, τη Φιλοσοφία και την Τέχνη.Θα κρατηθεί αυστηρή σειρά προτεραιότητας, οπότε φροντίστε έγκαιρα για τη συμμετοχή σας...
Σας περιμένουμε


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου