Δευτέρα, 10 Ιουνίου 2013

Το…μουσείο έρχεται στο σχολείο
Άλλη μια σχολική χρονιά φτάνει στο τέλος της. Κάθε φορά αυτό αποτελεί για όλους όσους δουλεύουμε στην Καραμέλα αφορμή για συγκίνηση, χαρά, σκέψεις για όσα πέρασαν μα και όνειρα για όσα θα έρθουν.

Μαζί με τα παιδιά, συμπλεύσαμε και φέτος σε ένα υπέροχο ταξίδι που δεν ξεκίνησε με στόχο τη γνώση, αλλά την συμπεριλάβαμε κι αυτή στα μπαγκάζια μας.
Η γνώση ήρθε ως αποτέλεσμα όλων αυτών των δράσεων που έλαβαν χώρα σε κάθε τμήμα του σχολείου. Ο κύριος στόχος μας κάθε φορά; Μα φυσικά να χαρούμε την περιπέτεια, το ταξίδι. Να μοιραστούμε σκέψεις, αγωνίες και να αναζητήσουμε νέους δρόμους, τέτοιους σαν αυτούς στο ταξίδι του Οδυσσέα, με το οποίο καταπιάστηκε φέτος η ομάδα του νηπιαγωγείου.
Σε αυτό το ταξίδι, ανακαλύψαμε ένα σωρό θησαυρούς. Πολύτιμους, σαν τους θησαυρούς που κρύβουν τα μουσεία και που η σπουδαιότητα τους βασίζεται όχι σε χρηματική αξία αλλά στον πολιτισμό που αποκαλύπτουν. 


Εκθέτης & Έκθεμα μαζί....

Το σχολείο μας λοιπόν, για το κλείσιμο της χρονιάς, μετατρέπεται σε μουσείο.
 
Ένα μουσείο που θα αποκαλύψει στους επισκέπτες του, τους δικούς μας θησαυρούς, τις δικές μας πολύτιμες ανακαλύψεις.
Ένα μουσείο ανοιχτό στο κοινό. Στους γονείς των παιδιών, αλλά και γενικότερα σε όσους επιθυμούν να το επισκεφτούν, μιας και που πάντα νιώθουμε την ανάγκη η παιδαγωγική μας να επικοινωνεί με την τοπική κοινωνία.


 


Η Καραμέλα, μετατρέπει τους χώρους της σε αίθουσες μουσείου μέσα στις οποίες θα αναδειχθούν τα έργα των παιδιών, γεμάτα παιδικές σκέψεις και συναισθήματα.
Παιδικά έργα τέχνης που αποτελούν ένα ουσιαστικό παιδαγωγικό αλλά και πολιτισμικό εργαλείο για το μέλλον.


 

Πολύτιμα τα έργα, πολύτιμη και η συμβολή των συνεργατών  του σχολείου μας…

Οι παιδαγωγοί μας,  Ε. Καμάρα, Α. Κρανιώτη, Στ. Κυριάκου, Λ. Μακρή, Κ. Πανάγου, Ν. Πάτσιου, Κ. Φώτου, η εικαστικός Ε. Παπαδοπούλου και ο μουσικός Γ. Χαρωνίτης, κάθε φορά ξεπερνούν τον εαυτό τους και δεν επαναπαύονται, στην εφαρμογή του εκάστοτε σχεδίου εργασίας.

Ο κύκλος των φίλων μας από τον χώρο της ψυχανάλυσης, οι συνάδελφοι παιδαγωγοί  μα και οι συγγραφείς που επισκέπτονται κατά καιρούς την Καραμέλα άφησαν και αυτή τη χρονιά  το σημαντικό τους ίχνος, που μας επανατροφοδοτεί και μας ενθαρρύνει.

Νέες συνεργασίες όπως αυτή με τον μαθηματικό Α.Μαυρομμάτη , με το Ν. Τσαφταρίδη, μόνιμο μέλος Ειδικού & Εργαστηριακού διδακτικού προσωπικού  Α΄ βαθμίδας του Τμήματος Εκπαίδευσης και Αγωγής στην προσχολική ηλικία του Πανεπιστημίου Αθηνών, με τον ζωγράφο Β.Θεοδωρίδη, μας ανανεώνουν ενώ μπλέκονται οι γνώσεις και τα ταλέντα τους με την παιδαγωγική μας.

Όλοι αυτοί οι άνθρωποι συντέλεσαν και μας έδωσαν την έμπνευση για να μεταμορφώσουμε το σχολείο μας σε μουσείο. 
Οι πιο σημαντικοί…συνεργάτες βέβαια για να καταλήξουμε σε αυτό, ήταν τα ίδια τα παιδιά. Γιατί χάρη στην επικοινωνία μαζί τους, χάρη στις δικές τους επιθυμίες, τα δικά τους όνειρα, χάρη στα όσα έδωσαν και πήραν, βγήκε αυτό το αποτέλεσμα.

Σας περιμένουμε λοιπόν, την Παρασκευή 14 Ιουνίου, στις 20:30 να μοιραστούμε μαζί σας σκέψεις, λέξεις, στιγμές, εικόνες και ακούσματα, σε μια βραδιά όπου οι γλώσσες των τεχνών μεταμορφώνουν την παιδαγωγική σε μαγεία…
 
Πρόγραμμα έκθεσης:


20:30 Μουσικοί αυτοσχεδιασμοί από τους κκ. Νικόλα Τσαφταρίδη & Γιώργο Χαρωνίτη
20:45 Λίγα λόγια για τη χρονιά που πέρασε21:00 Το Μουσείο μας καλοσωρίζει…στις αίθουσες Βοτανολογίας, Λαογραφίας, Φαντασίας, Μυθοπλασίας
21:45 Προβολή Ντοκιμαντέρ “Ανασκόπηση” . Η φιλοσοφία του σχολείου μας, μέσα από εικόνες που αποτυπώνουν δημιουργίες των παιδιών από τη σχολική χρονιά 2012-2013

Ο Κύκλωπας

Προβολή
animation με τίτλο  “Οδύσσεια” . Το ταινιάκι που φτιάχτηκε από την ομάδα του νηπιαγωγείου και υπο την επιμέλεια της Κ. Πανάγου. Το σχέδιο δράσης στο οποίο βασίστηκε, πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια των καινοτόμων Προγραμμάτων και δράσεων  τού Υπουργείου Παιδείας .
22:00 Η βραδιά θα κλείσει με ζωντανή μουσική από το μουσικό σύνολο του Ν. Τσαφταρίδη γύρω απο ένα γιορτινό τραπέζι.

Η παρουσία σας θα μας δώσει μεγάλη χαρά

Η Εκδήλωση είναι μόνο για μεγάλους !

*Ευχαριστούμε για τις ευγενικές τους χορηγίες, τις εταιρίες: 


\


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου