Τετάρτη, 18 Σεπτεμβρίου 2013

Νέο ξεκίνημα


Η σχολική χρονιά ξεκίνησε, με… ίχνη πολλαπλών μεταβάσεων, στο χώρο και στο χρόνο.


Μετάβαση από το καλοκαίρι στο Φθινόπωρο,
από την εξοχή στην πόλη,
από το σπίτι στο σχολείο…

Η ομάδα του νηπιαγωγείου, ετοιμάζεται
για το πρώτο φετινό παιχνίδι θησαυρού
Με χαρά υποδεχτήκαμε, τους παλιούς μαθητές του σχολείου καθώς και  τα νέα παιδιά  που πέρασαν για πρώτη φορά την πόρτα της «Καραμέλας».Σχοινί, χώμα, νερό, κάποια απο τα πολλά υλικά που δημιουργούν εκείνες τις συνθήκεςέτσι που βοηθούν τα παιδιά στο να διαχειρίζονται  καλύτερα το άγχος του "καινούργιου".
Παιχνίδια στο πάρκο υπο τη καθοδήγηση του
κου Αντώνη Νάνα, νηπιαγωγού.
Το συναισθηματικό πέρασμα που κάνει το παιδί μέσα σε αυτή τη μεταβατική περίοδο, είναι βέβαια απαραίτητο στάδιο αυτογνωσίας.
Γιατί όταν το παιδί γνωρίζει τον εαυτό του, έχει την δυνατότητα να αυτοσυστήνεται στους γύρω του, και να διεκδικεί τη θέση που του αναλογεί,  στο χώρο και στην ομάδα.
Οι παιδαγωγοί του σχολείου, μέσα από παιχνίδια γνωριμίας, εμπιστοσύνης, παιχνίδια θησαυρού... οργανώνουν τις ομάδες τους και θέτουν σιγά-σιγά τις βάσεις πάνω στις οποίες θα πατήσουν τα σχέδια εργασίας που έχουν ετοιμάσει γι’ αυτή τη χρονιά.
Προσαρμοσμένα φυσικά στις ανάγκες και τις επιθυμίες της κάθε ομάδας.

Μικροί και μεγάλοι, ετοιμαζόμαστε να βαδίσουμε  σε νέα μονοπάτια πατώντας στη γνώση και στην εμπειρία που διαθέτει το σχολείο μας, αλλά φυσικά  και στην έμπνευση, που κάθε φορά μας ξεσηκώνει.


Καλή μας αρχή!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου