Δευτέρα, 11 Νοεμβρίου 2013

Η Λιλή Λαμπρέλλη στην Καραμέλα

Συναντήσεις για ενήλικο κοινό...
Τρίτη 19 Νοεμβρίου,
ώρα 19:00

Η Καραμέλα με την καινούργια της δράση «Σχολείο για μεγάλους» , υλοποιεί συναντήσεις, με στόχο να ικανοποιήσει την ανάγκη όλων μας, για ανταλλαγή...

Σε μια από αυτές τις συναντήσεις, πρωταγωνιστεί το λαϊκό παραμύθι,  που κλείνει μέσα του σπουδαίους θησαυρούς και αποτελεί βασικό μέσο αλληλεπιδράσεων. Μέσα του κρύβονται αλήθειες και ανατροπές.

Ανάμεσα σε λέξεις, πάνω στους τίτλους, μέσα σε εικόνες,  πίσω απο φωνές...
κρύβονται νοήματα που πιθανά να μην έχουμε ανακαλύψει.


"Τα παραμύθια μερεύουν και δυναμώνουν. Προορίζονται για τους μικρούς και μεγάλους που ζουν ή θα ζήσουν ανατροπές - δηλαδή για τον καθένα μας. 
Με τον παραβολικό τους λόγο, προτείνουν τρόπους όχι μόνο για να ξεπεραστούν δυσκολίες λογιών λογιών, αλλά και για να γίνει το άλμα από την ανωριμότητα στην ωριμότητα, από την υποτέλεια στην ελευθερία, από τον φόβο στη γαλήνη - και, τελικά, στην αποδοχή της ζωής" όπως αναφέρεται και στο βιβλίο της Λ. Λαμπρέλλη "Δέκα και ένα παραμύθια σοφίας για καιρούς κρίσης και άλλων δεινών".

Τα παραμύθια  λειτουργούν για τα παιδιά απελευθερωτικά, λυτρωτικά. 
Το ίδιο ισχύει όμως και για τους μεγάλους. 
Η αφήγηση ή η ακρόαση μιας ιστορίας δημιουργεί έναν κόσμο απο λέξεις. 
Ένα "προστατευμένο" περιβάλλον μέσα στο οποίο μπορεί κανείς να υπερβεί τον εαυτό του, να ανακαλύψει πτυχές του που ίσως να μην είχε συναντήσει ποτέ! 

Ιδιότητες του ήρωα και στιγμές της πλοκής δίνουν απαντήσεις σε ερωτήματα που έχει ο καθένας μας κρυμμένα μέσα του.
Άλλωστε κάθε άνθρωπος αντιλαμβάνεται-ερμηνεύει μια ιστορία με δικό του τρόπο. Με τον τρόπο που επιθυμεί. Που έχει ανάγκη.


Στο πλαίσιο των δικών μας αναζητήσεων (παιδαγωγικών και προσωπικών), και της θέσης μας ως προς τη σπουδαιότητα των παραμυθιών, έχουμε τη χαρά να συναντηθούμε με την συγγραφέα και αφηγήτρια Λιλή Λαμπρέλλη, σε μια βραδιά όπου λέξεις κρυμμένες, λησμονημένες, μαγικές, θα ξετυλιχθούν όπως η κλωστή ξετυλίγεται από την ανέμη...

Με την ελπίδα πως μετά απο αυτή τη συνάντηση «θα ζήσουνε αυτοί καλά κι εμείς καλύτερα».

Σας περιμένουμε... 
(απαραίτητη η κράτηση θέσης)
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου