Πέμπτη, 19 Δεκεμβρίου 2013

Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις στην ΚαραμέλαΗ ομάδα του προνηπίου "γλυκαίνει" την καρδιά της Φρικαντέλας

Με οικοδεσπότες τους παιδαγωγούς και τα παιδιά του σχολείου μας, πραγματοποίηθηκε  το κάλεσμα προς γονείς και φίλους, τους οποίους υποδεχτήκαμε σε ένα απόγευμα γεμάτο γιορτινούς ήχους, μυρωδιές και εικόνες.


Ο Ραφτάκος των Λέξεων έτσι όπως τον
κατασκεύασαν τα παιδιά του νηπιαγωγείου

 Η γιορτή ξεκίνησε από το πρωί. Εργασίες των παιδιών με θεματικές από τα Χριστούγεννα απλώθηκαν παντού, οι τάξεις έβαλαν για τα καλά τα γιορτινά τους.
Λίγο αργότερα η ομάδα του νηπιαγωγείου υποδέχτηκε την πρώην πρ. του συλλόγου Μικρασιατών Κα Ζαλμά και τον νυν πρόεδρο Κο Χρ. Τριανταφύλλου όπου συνομίλησαν με τα παιδιά για μικρασιάτικα ήθη και έθιμα των ημερών και έφτιαξαν σμυρναίικα παραδοσιακά κουλουράκια.Τα παιδιά του νηπιαγωγείου συνομιλούν
με εκπροσώπους του συνδέσμου Μικρασιατών Ν. Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας.
Στη συνέχεια θα φτιάξουν κουλουράκια.


Λίγο πριν από την μεσημεριανή αποχώρηση των παιδιών για τα σπίτια τους, μια μικρή συναυλία στήθηκε στην αυλή μας με την πιανίστα Κα Ε. Αμαξοπούλου να παίζει για εμάς όμορφες μελωδίες και τα παιδιά να τη συνοδεύουν με τα τραγούδια τους.

Γονείς και παιδιά παίζουν στο επιδαπέδιο χριστουγεννιάτικο φιδάκι μας.Οι ομάδες του μικρού προπρονηπιακού και προπρονηπιακού έκαναν την έναρξη των απογευματινών εκδηλώσεων τραγουδώντας κάλαντα , ενώ στη συνέχεια υποδέχτηκαν στην τάξη τους γονείς, και όλοι συμμετείχαν στη διάδραση με θέμα τον Καρυοθραύστη.

Στο τέλος έπαιξαν παρέα πάνω σε ένα επιδαπέδιο χριστουγεννιάτικο φιδάκι.Η ομάδα του βρεφικού έφτιαξε μια ιστορία γεμάτη αρώματα. Η νηπιαγωγός, αφηγήθηκε πάνω σε χαρτόνι μια ιστορία η οποία αποτυπωνόταν με μπαχαρικά και μυρωδικά.

Τα καραμελένια βήματα του ήρωα συνάντησαν ένα αστέρι φτιαγμένο με κάρυ, η κόκκινη πάπρικα έγινε η φωτιά που ανάψαμε για να ζεσταθούμε και αφού η περιπλάνηση συνέχισε για λίγο ακόμη, φτάσαμε στο χιονισμένο από ζάχαρη άχνη βουνό και στο τέλος κάτω από το αρωματισμένο με ρίγανη και δυόσμο δέντρο ανακαλύψαμε τα δώρα που αναζητούσαμε.

Στην ομάδα του προνηπίου, η δράση εστίασε σε τι άλλο; Στα παιχνίδια! Ένα θέμα με το οποίο έχει καταπιαστεί η ομάδα εδώ και καιρό.
Ποιά παιχνίδια σου αρέσουν;
Θυμάσαι κάποιο απο αυτά που παίζαμε μικροί;
Μάθε μου ένα παιχνίδι.
...Στην ομάδα του προνηπίου
Η ομάδα του προνηπίου τραγουδά


Απο το πρωί τοποθετούσαμε ευχές στο σχολικό μας
(ως το βράδυ είχε γεμίσει)
με την ελπίδα να ταξιδέψουν....
Η ομάδα του νηπιαγωγείου κλείνοντας την «χριστουγεννιάτικη περιοδεία» της πλανόδιας χορωδίας,  έκανε ένα μουσικό ταξίδι στην Ελλάδα από το Βορρά στο Νότο και από την Δύση στην Ανατολή.

Ο "Ραφτάκος των λέξεων", είναι ένα παραμύθι
που ενέπνευσε πολύπλευρα την ομάδα του νηπιαγωγείου


Κατασκευές ομάδας βρεφικού τμήματος

Στο τέλος της βραδιάς, με καλεσμένη την δημοσιογράφο Ελένη Ψυχούλη, συνομιλήσαμε για τη σημασία που έχει το οικογενειακό  τραπέζι για τις ανθρώπινες σχέσεις.

Ενόψει των Χριστουγέννων,  η θέση του σχολείου ήταν να οδηγηθούμε από το «εγώ» στο «εμείς» κι έτσι  εντάξαμε αυτή μας την επιθυμία στο θέμα αυτό. Η κυρία Ψυχούλη συνόψισε τις σκέψεις μας στην ομιλία της.

Αναφέρθηκε στο πόσο σημαντικό είναι οι άνθρωποι να συνυπάρχουν γύρω από ένα τραπέζι, για το πώς ήθη και έθιμα του τόπου περνούν από γενιά σε γενιά και αυτός είναι ένας λόγος να προσαρμόσουμε τις παλιές συνταγές στις καινούργιες.

Πως το τραπέζι δυναμώνει  την ενότητα των ανθρώπων που αγαπιούνται.
Παράλληλα με τις εκδηλώσεις, το σχολείο μας συνέλεξε φαγητό,  σε συνεργασία με την Κοινωνική Υπηρεσία δήμου Αχαρνών , μέσω της οργάνωσης «Μπορούμε», να μαζέψουμε σπιτικά μαγειρεμένα φαγητά τα οποία δόθηκαν στη  δομή συσσιτίου, που σιτίζει 120 άτομα. 


Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε πολύ:


  • Τον Σύνδεσμο Μικρασιατών Ν. Φιλαδέλφειας – Ν. Χαλκηδόνας «ΟΙ ΑΛΗΣΜΟΝΗΤΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ» για τη συνεισφορά στις εκδηλώσεις μας  και για την προσφορά φαγητού στην κοινωνική μας δράση.
  • Τη σχολή χορού "Καλλικάκη" και τη δασκάλα της σχολής Κα Ειρήνη Σπυροπούλου για τη συμμετοχή στη δράση του "Καρυοθραύστη.
  • Το  Χαλκηδόνιο Ωδείο και την πιανίστα Κα Ειρήνη Αμαξοπούλου για τη συμμετοχή στις Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις μας.
  • Το εστιατόριο "Ωραία μου κουζίνα" για την προσφορά φαγητού για την κοινωνική μας δράση.
  • Το Sweet Alchemy και τον Κο Παρλιάρο για τη διάθεση των ποδιών που χρησιμοποίησε η ομάδα του νηπιαγωγείου για τα "χριστουγεννιάτικα μαγειρέματά μας".
  • Τους γονείς των παιδιών μας για την υποστήριξη, τη συμμετοχή και την προσφορά φαγητού για την κοινωνική μας δράση.  Καλές γιορτές

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου