Τετάρτη, 27 Αυγούστου 2014

Καλή σχολική χρονιά

Κάθε φθινόπωρο, σηματοδοτεί μια νέα αρχή. 
Μια αφορμή για … επανεκκίνηση.Ένα λόγο να σκεφτούμε ξανά ότι αφήσαμε πίσω και να βάλουμε σε… τάξη τους στόχους, τα σχέδια και τα όνειρα για όσα πρόκειται να έρθουν.

Το σχολείο μας κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς 2013-2014 εκπόνησε εκπαιδευτικά προγράμματα τα οποία είχαν σχεδιαστεί βάση των ηλικιών και των αναγκών της κάθε ομάδας.
Κάποια από αυτά πρόκειται να … εξελιχθούν, να εμπλουτιστούν και τη σχολική χρονιά 2014-2015 , ενώ ήδη οι παιδαγωγοί μαζί με τους εξωτερικούς μας συνεργάτες, έχουν σχεδιάσει νέα προγράμματα.
Παράλληλα, αυτή τη σχολική χρονιά, θα εμπλουτιστούν οι απογευματινοί όμιλοι εικαστικών και μουσικής, που αφορούν στα παιδιά του σχολείου μας,  αλλά στα παιδιά των πρώτων τάξεων του δημοτικού. 

Πρωταγωνιστής σε όλα μας τα σχέδια εργασίας, το παιχνίδι. Το παιχνίδι ως ερέθισμα, ως  μέσο αφύπνισης των αισθήσεων, ως υλικό που παρέχει γνώση μέσα από ψυχαγωγία.Το σχολείο, με το ξεκίνημα της σχολικής χρονιάς,  δημιούργησε τις πρώτες εγκαταστάσεις που θα δώσουν την ώθηση για τα παραπάνω.
Η έμπνευση του εικαστικού Βαγγέλη Θεοδωρίδη, αποτυπώθηκε σε τοίχους του σχολείου. Εικόνες οι οποίες από το δισδιάστατο, οδηγούν στο τρισδιάστατο θέλοντας να εμπλέξουν και να εμπλακούν στις εκπαιδευτικές μας δράσεις. 


Ένα σχοινί, ένας σωλήνας, το χώμα ή ένα απλό καθημερινό αντικείμενο, ένα παρατημένο αντικείμενο,  μπορεί να δώσει  αφορμές δημιουργικό παιχνίδι και να αφυπνίσουν την φαντασία μικρών και μεγάλων.


Γεμάτοι λοιπόν δημιουργική διάθεση και κέφι για παιχνίδι , ξεκινάμε τη νέα χρονιά και καλωσορίζουμε παλαιούς και νέους … μαθητές .


Νηπιαγωγοί του σχολείου μας συμμετέχουν στην  13η Καλοκαιρινή Θεατρική Κατασκήνωση – Σεμινάριο 2014 του «Πανελληνίου Δικτύου για το Θέατρο στην Εκπαίδευση» στο Πήλιο και περιμένουμε (μικροί-μεγάλοι)  ανυπόμονα την επιστροφή τους. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου