Παρασκευή, 5 Σεπτεμβρίου 2014

Ας γνωριστούμε....

Με χαρά υποδεχόμαστε τη νέα σχολική χρονιά και μαζί με τα παιδιά μας ξεκινάμε για άλλη μια φορά ένα νέο ταξίδι, με νέους στόχους, νέα όνειρα, νέα σχέδια, πατώντας γερά στις γνώσεις και στις εμπειρίες μας.

Νέες ομάδες

Γνωρίζουμε ο ένας τον άλλο, γνωρίζουμε τον χώρο, τα υλικά
Ο Σεπτέμβριος είναι μήνας προσαρμογής και μετάβασης.
Προσαρμογή στο νέο χώρο για τους καινούργιους μας μικρούς φίλους, αλλά και ένταξη στις αλλαγές που έγιναν στο σχολείο μας,  για τους παλιούς μας μαθητές.

Οι παιδαγωγοί  μας οργανώνουν  σιγά-σιγά  τις ομάδες τους,  με πολλά ερεθίσματα  με οδηγό τις ανάγκες και τις επιθυμίες των ίδιων των παιδιών.
Παράλληλα σχεδιάζουμε το  οργανόγραμμα πάνω στο οποίο θα υλοποιηθούν οι θεματικές ενότητες που στηρίζουν τους παιδαγωγικούς μας στόχους.
Σ΄ όλη την διάρκεια της χρονιάς θα υπάρξουν συνεργασίες με ανθρώπους διαφόρων ειδικοτήτων που οι γνώσεις τους θα εμπλουτίσουν το παιδαγωγικό μας έργο.

Μέχρι το τέλος του μήνα, χρειάζεται ο απαραίτητος  χρόνος για παιδιά, νηπιαγωγούς και γονείς ώστε να υπάρχει μια ομαλή μετάβαση.
Χρειάζεται υπομονή, επιμονή και ψυχραιμία ώστε να  υποδεχτούμε αυτό το νέο ξεκίνημα όπως του αξίζει, όπως μας αξίζει. 
Η φιλοσοφία της Καραμέλας, στηρίζει τη θέση  ότι ένα ανοιχτό σχολείο στους γονείς, στην κοινότητα, στην κοινωνία,  βοηθάει στον εξανθρωπισμό και κατ’ επέκταση σε αυτό που όλοι αναζητάμε,  που δεν είναι τίποτε άλλο εκτός από το ευ ζην. 

Αποχαιρετώντας το καλοκαίρι

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου