Παρασκευή, 12 Σεπτεμβρίου 2014

Βιωματικό μαθηματικό εργαστήρι για... μικρούς μαθητές!
Αυτή τη χρονιά, στην Καραμέλα, ξεκινά ένας εξειδικευμένος απογευματινός όμιλος για παιδιά πρώτης σχολικής ηλικίας, με στόχο την βαθύτερη κατανόηση  μαθηματικών εννοιών . 

Η φιλοσοφία αυτού του εργαστηρίου βασίζεται στη γενικότερη φιλοσοφία του σχολείου μας, που θεωρεί το παιχνίδι ως μέσο αφύπνισης των αισθήσεων, ως υλικό που παρέχει γνώση μέσα από την ψυχαγωγία. Έτσι λοιπόν, σε αυτό το εργαστήρι, θα κάνουμε τα μαθηματικά παιχνίδι και το παιχνίδι μαθηματικά.

Γερές βάσεις, με ... βάση το παιχνίδι

Στόχος μας δεν είναι να δημιουργήσουμε μια συνθήκη φροντιστηρίου.
Στόχος είναι να δημιουργήσουμε εκείνες τις συνθήκες που θα βοηθήσουν ένα παιδί, να μεταβεί ομαλά από τα δημιουργικά-διασκεδαστικά μαθηματικά της προσχολικής αγωγής στα μαθηματικά του δημοτικού σχολείου χτίζοντας σωστές βάσεις.
Τα μαθηματικά δεν βρίσκονται μόνο στα βιβλία! Βρίσκονται γύρω μας, μέσα στη ζωή μας, αφορούν όλες τις ηλικίες (-0-100) και χάρη σε αυτά μπορούμε να ανακαλύψουμε  τον κόσμο γύρω μας. 


Παίζουμε, κατασκευάζουμε, σχεδιάζουμε, αλληλεπιδρούμε

Μέσα από την αλληλεπίδραση, βοηθάμε το μικρό παιδί στο να μετατρέψει την εμπειρία-βίωμα, σε νόηση. Κάτι που πολύ συχνά ξεχνά η σχολική ύλη.

Τα μαθηματικά γίνονται.. παιχνίδι!

Θα δημιουργηθούν εγκαταστάσεις, εκθέματα, ερεθίσματα,  τα οποία θα προκαλέσουν και θα ... προσκαλέσουν τα παιδιά,  σε βιωματικές δράσεις . Κατασκευές, γρίφοι, παιχνίδια, μετρήσεις, υπέροχες... ανακαλύψεις!


Την εποπτεία του προγράμματος, θα έχει ο μαθηματικός Άρης Μαυρομμάτης και τον συντονισμό ο κύριος Μαυρομμάτης μαζί με τον νηπιαγωγό του σχολείου μας Αντώνη Νανά.

1ος κύκλος συναντήσεων Οκτώβριος-Νοέμβριος-Δεκέμβριος 2014
Κάθε Δευτέρα 17:00-18:30, στο χώρο της Καραμέλας, Εμμανουιλήδου 11, Νέα Φιλαδέλφεια.


*Περιορισμένος αριθμός θέσεων. 
*Για πληροφορίες και εγγραφές, επικοινωνήστε μαζί μας τηλεφωνικά στο τηλ. 2102581204


*Στην πρώτη συνάντηση θα γίνει σχετική ενημέρωση στους γονείς

Χρήσιμος σύνδεσμος:

http://caramelakids.blogspot.gr/search/label/%CE%86%CF%81%CE%B7%CF%82%20%CE%9C%CE%B1%CF%85%CF%81%CE%BF%CE%BC%CE%BC%CE%AC%CF%84%CE%B7%CF%82

          

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου