Τρίτη, 2 Δεκεμβρίου 2014

Δεκέμβριος στην Καραμέλα


Ο Δεκέμβριος, είναι ένας μήνας που αγαπάμε πολύ. Κι αυτό γιατί δίνει αφορμές για να εντάξουμε λίγη από τη …λάμψη της μαγείας των Χριστουγέννων στις παιδαγωγικές μας δράσεις. 
Η τρυφερότητα, η συγκίνηση, η  αρμονία, το άγγιγμα, είναι λέξεις που ενώ θα έπρεπε να είναι δεδομένες στην καθημερινότητά μας, τις ψάχνουμε στις σχέσεις μας. Έτσι κι εμείς, επιλέξαμε τον τίτλο των δράσεων μας μέσα από την ανάγκη μας να εκφράσουμε δυναμικά,  λέξεις μέσα από πράξεις και δράσεις.
Γενικός τίτλος για τον Δεκέμβρη,  το ερώτημα «Πού πήγαν τα Χριστούγεννα;».


Τρίτη 2 Δεκεμβρίου
Η ομάδα του προνηπιακού τμήματος στο Καλλιμάρμαρο

Τα παιδιά, μαζί με τους παιδαγωγούς τους και την καθηγήτρια Φ. Αγωγής κυρία Σοφία Σατολιά, θα επισκεφτούν το παναθηναϊκό στάδιο στα πλαίσια του σχεδίου εργασίας που αφορά στα παιχνίδια, αθλητικά παιχνίδια. 
Το Παναθηναϊκό Στάδιο βρίσκεται στη θέση αρχαίου ελληνικού Σταδίου και για πολλούς αιώνες φιλοξενεί σημαντικούς αγώνες. Αυτή τη φορά θα φιλοξενήσει και τους …δικούς μας.

Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου
Παίζουμε με τον Φυτούλη
Στα πλαίσια δράσεων που αφορούν στην αειφορία.
Από την αρχή της σχολικής χρονιάς, το σχολείο μας έχει εντάξει στις δράσεις του την έννοια της αειφορίας. Όχι μόνο σε ότι αφορά στην ευαισθητοποίηση προς το περιβάλλον, αλλά ως προς την στάση ζωής. Διαβάστε εδώ σχετικά. 
Η συνέχεια της συνεργασίας μας με το Eco Κτήμα συνεχίζεται. Το σχολείο έχει «υιοθετήσει» ένα περιβόλι, από το οποίο κάθε Τρίτη συλλέγονται λαχανικά που χρησιμοποιούμε στα μαγειρέματα μας.  
Η δράση που θα πραγματοποιηθεί είναι η πρώτη φάση ενός διαδραστικού παιχνιδιού μέσα από το οποίο τα παιδιά έρχονται σε επαφή με τη φύση, την προστασία της, την ευαισθητοποίηση απέναντι σε αυτήν και την ανάπτυξη γνώσης για το περιβάλλον.


Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου 
Η ομάδα του νηπιαγωγείου επισκέπτεται το Βυζαντινό μουσείο.

Σε αυτή την επίσκεψη, τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να δουν
εικόνες που αφορούν στη Γέννηση του Χριστού.
Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου
«Τα Χριστούγεννα του Τεμπέλη»

Ο μαστρο-Παυλάκης είναι πολύ τεμπέλης και δεν αγαπάει τη δουλειά. Προτιμάει να περνά όλη την ημέρα στο καπηλειό και να δέχεται κεράσματα, αφού λεφτά δεν έχει! Που να τα βρει αφού δεν δουλεύει. Τα νοίκια τα χρωστά, η οικογένεια του δεν έχει φαί να φάει και η γυναίκα του τον έδιωξε από το σπίτι. Ο ήρωας μας αυτά τα Χριστούγεννα θα καταλάβει ότι δεν είναι πάντα εύκολη και ευχάριστη η ζωή για τους τεμπέληδες...

Το κλασικό γιορταστικό διήγημα του Αλ. Παπαδιαμάντη  θα παρακολουθήσουν τα παιδιά,   μέσα από μια διαδραστική αφήγηση και κουκλοθέατρο.
  
Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου
Ώρα για γλυκά!


Μέσα Δεκεμβρίου και ήρθε η ώρα να μυρίσει το σχολείο Χριστούγεννα. 
Ένας μάγειρας έρχεται στην Καραμέλα και φτιάχνει μαζί με τα παιδιά κουραμπιέδες και μελομακάρονα.

Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου
"Κάθε μέρα Χριστούγεννα"Τι μπορεί να συμβεί όταν η ευχή που θα ζητήσει ο Μαξ τα Χριστούγεννα θα δυσκολέψει τον Αϊ-Βασίλη... αλλά και τον ίδιο τον Μαξ; Τελικά χρειάζεται να προσέχουμε πριν ευχηθούμε κάτι; Τι θα ευχόμασταν λίγο πριν φύγει ο παλιός ο χρόνος και τι θα ευχόμασταν στο καλωσόρισμα του καινούριου;
Μαγικές εικόνες και πολύ-πολύ παιχνίδι με την ηθοποιό και κουκλοπαίχτρια Εύα Νικηφόρου με αφορμή το βιβλίο «Κάθε μέρα Χριστούγεννα»  του Αντρέας Κένιγκ.

 Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου
«Η επανάσταση των γλυκών και το Μαγικό κάλεσμα…»
Θίασος ΚΟΚΟΥΜΟΥΚΛΟ


Μια Χριστουγεννιάτικη νύχτα στο ζαχαροπλαστείο του κύριου Λουκουμάκη τα γλυκά ανταλλάσσουν ευχές μεταξύ τους.
Όμως γιατί λένε ότι τα Χριστούγεννα κινδυνεύουν; και από ποιόν;
Εκείνη τη στιγμή ένα μικρό κοριτσάκι η Άρτεμης τυχαία ανακαλύπτει ότι τα γλυκά έχουν φωνή… ο Λιλιζούμ Ντιν το ξωτικό του ζαχαροπλαστείου θα προσπαθήσει να τους βοηθήσει να σώσουν το πραγματικό νόημα των Χριστουγέννων…
‘Άραγε θα τα καταφέρουν;»

Για το κλείσιμο των πρωινών μας χριστουγεννιάτικων δράσεων, κρατήσαμε μια πολύ γλυκιά ιστορία που μιλάει για το πραγματικό νόημα και τη μαγεία των Χριστουγέννων…


Κυριακή 21 Δεκεμβρίου
"Η Καραμέλα στον αέρα!"


Για 2η σχολική χρονιά, το νηπιαγωγείο της Καραμέλας, συμμετέχει στο European School Radio. Τα παιδιά οργανώνουν, ηχογραφούν και παράγουν μια ραδιοφωνική εκπομπή.
Στην πρώτη μας φετινή μετάδοση, την Κυριακή 21/12 στις 10:00,  πρωταγωνιστούν τα Χριστούγεννα. 
Προσεχώς... περισσότερα!

Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου
Όλοι μαζί
Τα Δευτεριάτικα απογεύματα, τα αφιερώνουμε συνήθως στους γονείς του σχολείου. Αυτή τη φορά, αποχαιρετούμε παρέα τη …σχολική ζωή γι’ αυτή τη χρονιά,  με συμμετοχή γονιών και παιδιών σε χριστουγεννιάτικες δράσεις. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου