Τετάρτη, 10 Δεκεμβρίου 2014

ΧαρίΖΩ, δωρίΖΩ...

Το σχολείο μας συμπεριλαμβάνει στις δράσεις του,  αξίες που πρέπει να έχει ο άνθρωπος καθώς προχωρά στη ζωή του. Ο εκπολιτισμός και ο εξανθρωπισμός  του μικρού ανθρώπου, γίνεται μέσα από την αλληλεπίδρασή του με τους άλλους.
Ο ενδιάμεσος χώρος μεταξύ των ανθρώπων, σηματοδοτείται από πράξεις αλληλεγγύης.

«Μπισκοτοαλυσίδα»

Οι κυρίες Χαρά και  Εβίτα Παπαχαραλάμπους από το «Μπισκότο από σπίτι» φτιάχνουν για εμάς μπισκότα.
Τα παιδιά του σχολείου τα στολίζουν και στη συνέχεια με πολλές ευχές για έναν όμορφο Δεκέμβρη, τα προσφέρουμε στη παιγνιοθήκη  του δήμου Νέας Φιλαδέλφειας.

Στη διάρκεια όλου του μήνα
«Αεράκι… αλληλεγγύης»

Στην αυλή μας, καθόλη τη διάρκεια του Δεκεμβρίου θα υπάρχουν δύο … σωστικές λέμβοι οι οποίες θα μεταμορφωθούν σε ..καράβια που  ελπίζουμε να γεμίσουν για να ταξιδέψουν προς όμορφα …λιμάνια.

1ο ΚΑΡΑΒΙ


Οι εθελοντές Ν. Φιλαδέλφειας, έχουν στον προγραμματισμό τους την υποστήριξη
για τη δημιουργία βιβλιοθηκών.
Συγκεκριμένα, οι προϊστάμενοι ιερείς των Ι.Ν. Αγίας Παρασκευής Καλόβατου και Αγίου Δημητρίου Γραμμενίτσας ‘Αρτας, της Ιεράς Μητροπόλεως Πρεβέζης, ζήτησαν τη συνδρομή τους προκειμένου να στελεχώσουν τις Ενοριακές Βιβλιοθήκες που ετοιμάζονται με τη μέριμνα της Περιφέρειας Ηπείρου.

Οι εν λόγω βιβλιοθήκες, θα εξυπηρετούν τις ανάγκες και των Δημοτικών Σχολείων των δυο χωριών.
Τα βιβλία που ζητήθηκαν  είναι, λόγω της ιδιαιτερότητας του χώρου, κλασσική λογοτεχνία για μικρούς και μεγάλους.
Έτσι λοιπόν, σας καλούμε να προσφέρετε κι εσείς (έως την Τετάρτη 17/12) εάν επιθυμείτε είτε από τις προσωπικές βιβλιοθήκες σας όσα δεν σας είναι πλέον απαραίτητα, είτε κατόπιν αγοράς, ένα βιβλίο κλασσικού περιεχομένου για μεγάλους (π.χ. Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης, Βιτσέντζος Κορνάρος,  Ντοστογιέφσκι, Τολστόϊ, Πούσκιν, Μαρκ Τουαίν κ.λ.π.) ή ένα αντίστοιχο για μικρούς (π.χ. Πηνελόπη Δέλτα, Ιούλιος Βερν, Αίσωπος κ.λ.π.).
Τα βιβλία που θα προσφερθούν για τον σημαντικό αυτό σκοπό, θα πρέπει να βρίσκονται σε άριστη κατάσταση.


2ο ΚΑΡΑΒΙ
Συγκεντρώνουμε είδη για το κοινωνικό παντοπωλείο.
Για πολλούς ανθρώπους τα Χριστούγεννα είναι συνυφασμένα με τα δώρα και την αίσθηση του «λαμβάνω». Αυτό που θα θέλαμε να ενισχύσουμε , είναι και η αίσθηση του «προσφέρω».
Έτσι λοιπόν, κατά τη διάρκεια του Δεκέμβρη (έως την Τετάρτη 17/12) ελπίζουμε το καραβάκι μας να γεμίσει με είδη πρώτης ανάγκης για ανθρώπους που πραγματικά τα χρειάζονται.
Όσοι από εσάς επιθυμείτε, μπορείτε να φέρετε :
Αλεύρι, Γάλα (εβαπορέ ή μακράς διάρκειας), Ζάχαρη, Κονσέρβες, Λάδι,  Μακαρόνια, Όσπρια, Ρύζι, Παιδικές Τροφές και γενικά είδη πρώτης ανάγκης με μακρά ημερομηνία λήξης.


Τα παραπάνω, είναι δράσεις που θέλουμε να μοιραστούμε με τα παιδιά.

Στόχος είναι όσα λαμβάνουν χώρα στο σχολείο να εμπεριέχουν την οικογένεια. 

1 σχόλιο: