Παρασκευή, 27 Νοεμβρίου 2015

Ο...Μινώταυρος φέρνει τον συγγραφέα Κώστα Πούλο στην Καραμέλα
Πριν από λίγο καιρό, η ομάδα του προνηπιακού τμήματος, επισκέφτηκε το Εθνικό Αρχαιολογικό μουσείο. Σε αυτή την επίσκεψη ανάμεσα σε άλλα αγάλματα, αυτό που ξεχώρισαν ήταν αυτό του Μινώταυρου. Για μεγάλο διάστημα, ο Μινώταυρος και ο μύθος του ...εγκαταστάθηκαν στην τάξη και ενεπλάκησαν σε πολλές δράσεις (δημιουργικές, εικαστικές, γνωστικές).
"Λαβύρινθος και Μινώταυρος", Κ. Πούλος, Εικον. Σοφία Παπαδοπούλου, Εκδ. Μεταίχμιο
Ανάμεσα στις ιστορίες που διαβάστηκαν για τον Μινώταυρο η ομάδα συνάντησε μια ...εκδοχή όπου αυτό το μυθικό τέρας ήταν .. καλό! Και τότε τα παιδιά θέλησαν να μάθουν ακόμη περισσότερα. Ειδικά για την καλή του πλευρά. Χωρίς λοιπόν να χάσουν χρόνο, έγραψαν ένα γράμμα προς τον συγγραφέα του βιβλίου Κώστα Πούλο, όπου τον προσκαλούσαν να έρθει στο σχολείο μας. Του έβαλαν μάλιστα και έναν χάρτη μέσα στον φάκελο για να βρει πιο γρήγορα τον δρόμο!

Ο φάκελος στο ταχυδρομικό κουτί
Ο συγγραφέας προς μεγάλη μας χαρά αποδέχτηκε την πρόσκληση και προς ακόμη μεγαλύτερη χαρά μας, βρέθηκε στην Καραμέλα.


Γι' αυτή την επίσκεψη, είχαμε μετατρέψει την τάξη σε λαβύρινθο και ο κύριος Πούλος έπρεπε να ξετυλίξει τον μίτο για να φτάσει στον ...τελικό προορισμό.
Στην αρχή τα παιδιά παρουσίασαν στον συγγραφέα τη δουλειά που είχε γίνει στην τάξη και τα αποτελέσματα της ...έρευνας για τον Μινώταυρο. 


Λίγο αργότερα του παρουσίασαν τον μύθο δραματοποιημένο. Αφού του εξήγησαν ότι ο Μινώταυρος κέρδισε το ενδιαφέρον τους στην επίσκεψη στο μουσείο, του έθεσαν ερωτήματα για τη δική του εκδοχή. Για το τι γνωρίζει ο ίδιος για τον Μινώταυρο. 

Ο συγγραφέας απάντησε με κάθε λεπτομέρεια στις ερωτήσεις των παιδιών και μιας και που η τελευταία ερώτηση ήταν "έχετε άλλα βιβλία για τέρατα" , υποδεχτήκαμε στην τάξη τον μύθο της Σφίγγας που μάλλον θα "κλέψει" τον πρωταγωνιστικό ρόλο του Μινώταυρου!

"Το αίνιγμα της Σφίγγας" Κ. Πούλος,
Εικον. Σοφία Παπαδοπούλου, Εκδ. Μεταίχμιο


Συγγραφέας και παιδιά, μετά την αφήγηση του μύθου της Σφίγγας,
 "τεντώνονται" σαν αγάλματα που θέλουν να ...ξεπιαστούν!
1 σχόλιο:

  1. Συγχαρητήρια στην Καραμέλα, στον συγγραφέα και στα παιδιά μας. Συγχαρητήρια και στα τέρατα, που ακόμα και αυτά έχουν καλές πλευρές!

    ΑπάντησηΔιαγραφή