Τρίτη, 11 Οκτωβρίου 2016

Όμιλοι μικτών ηλικιών.


Όμιλοι Μικτών ηλικιών
Κάθε χρόνο δημιουργούνται όμιλοι μικτών ηλικιών που στόχο έχουν να ψυχαγωγήσουν, να ευαισθητοποιήσουν τα παιδιά βοηθώντας τα να  λειτουργήσουν σε διαφορετικές ομάδες και με διαφορετικούς παιδαγωγούς.


Οι θεματικές των ομίλων επιλέγονται από τους παιδαγωγούς.Παρουσιάζονται στην πρώτη συνάντηση από τους ίδιους και τα παιδιά επιλέγουν ελεύθερα με ψηφοφορία τον όμιλο που θα συμμετάσχουν.Φωτογραφία από τη διαδικασία ψηφοφορίας.


Όμιλοι


Συμβουλευτική  των ομίλων σε συνεργασία με την κα Μαραντίδου Χαρά( Αρχιτέκτονα-Εικαστικό)
 link : https://xaramara.com/about/

  • ·        Κινούμενα Ίχνη
                                       
Όμιλος κινούμενα ίχνη.


Μια ομάδα  μικτών ηλικιών , που μέσα από τον χορό και τη ζωγραφική, θα γνωρίσουν καλύτερα τον εαυτό τους αλλά και τους άλλους.

Υπεύθυνη ομίλου: Άχμεντ Σάρα( ηλικίες 4-6)


  • ·        Τουρουπίτες

Όμιλος Τουρουπίτες.


Οι τουρουπίτες στην κουζίνα της Καραμέλας θα ανακαλύψουν ότι η διαδικασία του φαγητού είναι συζήτηση και κοινωνική συνάντηση. Η κουζίνα,  έχει κρυμμένες ιστορίες και παραμύθια. Η κουζίνα  είναι ένα ολόκληρο μαθηματικό εργαστήρι αφού για να μαγειρέψεις μια συνταγή πρέπει να ταξινομήσεις τα υλικά, να απαριθμήσεις τις μερίδες του φαγητού ,να απαριθμήσεις και να μετρήσεις τις ποσότητες των υλικών( να προσθέσεις, να αφαιρέσεις , να πολλαπλασιάσεις αλλά και να διαιρέσεις τις ποσότητες).

Υπεύθυνη ομίλου: Πανάγου Κούλα ( ηλικίες 4-6).
  • ΜαστορέματαΌμιλος μαστορέματα.
Στόχος των παιδιών θα είναι να ανακαλύψουν τις ιδιότητες των υλικών , την αναγκαιότητα και τη χρήση των εργαλείων και να συνδυάσουν τον κόσμο της Φυσικής και των Μαθηματικών.

Υπεύθυνος ομίλου: Νανάς Αντώνης( ηλικίες 4-6)


  • Επιτραπέζια


Όμιλος Επιτραπέζιων.
Στόχος των παιδιών θα είναι να αναπτύξουν το πνεύμα της συνεργασίας μεταξύ τους και να καλλιεργήσουν την ομαδικότητα μέσα από κατασκευή- παιχνίδι επιτραπέζιων παιχνιδιών.

Υπεύθυνη ομίλου: Μακρή Αγλαΐα ( ηλικίες 4-6)  • Διαδραστικά Εκθέματα


Όμιλος Διαδραστικά παιχνίδια.
Μια βιωματική διαδικασία μικτών ηλικιών που τα παιδιά θα έρχονται σε επαφή με το έκθεμα( σκηνικό, θεατρικό κουστούμι, αντικείμενο, έκθεμα μουσείου).
Αυτά τα αντικείμενα – εκθέματα θα προκαλούν το ενδιαφέρον και την περιέργεια των παιδιών δημιουργώντας καταστάσεις έκπληξης και απορίας.

Υπεύθυνες ομίλου : Αναμουρλόγλου  Μαρία –Καμάρα Ελένη- Πάτσου Νάνσυ- Φώτου Κλεοπάτρα  ( ηλικίες 2.5-3.5).


                             Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου